real time web analytics
×

SHOPPING FROM

Filter by

Price

0 11

Manufacturers

Merk

more... less

Portafilter pakking dikte (mm)

more... less

Portafilter pakking buitenste dimensie (mm)

more... less

Portafilter pakking binnenste dimensie (mm)

more... less

Pakking materiaal

more... less
Filter

Portafilter pakking

Portafilter pakking

There are 58 products.

Een van de belangrijkste dingen, maar ook een van de meest onderhouden items, is de portafilterpakking. Deze portafilterpakking wordt gebruikt om de portafilter af te sluiten tegen een rubberen oppervlak, waardoor lekken van de buitenkant van de portafilter wordt voorkomen. Het is handig om de portafilterpakking regelmatig te vervangen.

Er zijn verschillende maten en types voor portafilter pakkingen, dit is afhankelijk van het merk espressomachine en het gebruikte model zetgroep. Niet elk merk gebruikt 1 type zetgroep. Er zijn ook kleine verschillen tussen de OEM/originele portafilters en aftermarket. Dit is een kwestie van afmetingen en niet van kwaliteit.

Faema gebruikt bijvoorbeeld een vlak model portafilterpakking van 74x58x8mm, maar heeft ook een conische versie van 71x56x9mm. Dit model wordt slechts op een klein aantal espressomachines van Faema gebruikt.

Een ander voorbeeld zijn bijvoorbeeld portafilterpakkingen die worden gebruikt op Astoria/Wega espressomachines. Deze zijn 72x56x8,5mm. Maar hun kleinere groepen gebruikten 67x56x5,5mm.

Wanneer weet je wanneer de portafilter slecht is? Als het water uit de bovenkant van de filter komt.

Het is ook mogelijk dat je portafilter nog steeds lekt als je hem vervangt door een nieuwe portafilterpakking. Dan kan het zijn dat of je portafilteroren versleten zijn of de klemring. Je kunt dit oplossen door afstandhouders of dikkere portafilterpakkingen toe te voegen. Maar als je je portafilter vervangt en een dikkere portafilterpakking hebt geplaatst, past je portafilter niet meer in de zetgroep. Als je je portafilter vervangt, is het dus handig om ook de portafilterpakking te vervangen.

per page
Showing 1 - 18 of 58 items
close

Sign up for newsletter

Get exclusive deals you wont find anywhere else straight to your inbox!

Follow us