real time web analytics
×

SHOPPING FROM

Filter by

Price

2 496

Manufacturers

Merk

more... less

Voltage

more... less

Watt

more... less

Verwarmingselement draad

more... less

Ondergedompelde lengte

more... less
Filter

Verwarmingselement

Verwarmingselement

There are 178 products.

Het verwarmingselement van een espressomachine is misschien wel een van de belangrijkste reserveonderdelen van een espressomachine. Voordat het elektrische verwarmingselement werd gebruikt om de ketel op te warmen, werden uitsluitend gasbranders gebruikt om de ketel op te warmen.

De verwarmingselementen die op een espressomachine worden gebruikt, zijn gemaakt in verschillende vormen en maten. Dit hangt van veel eigenschappen af zoals hoeveel zetgroepen, het merk, voltage, wattage en type flens.

Onderaan de pagina vind je hoe je kunt bepalen welk type verwarmingselement je moet kiezen voor jouw espressomachine.

per page
Showing 1 - 18 of 178 items

Als u een verwarmingselement wilt bestellen, moet u verschillende functies bekijken, aangezien niet alle verwarmingselementen op espressomachines identiek aan elkaar zijn of niet meer worden geproduceerd. In dat geval moet je op zoek naar een nieuwe

De flens

Het eerste waar je naar moet kijken is de flens, aangezien er veel verschillende maten beschikbaar zijn. Dit hangt vooral af van het merk dat de espressomachine uit staat. Er zijn in wezen 2 soorten, de opschroefbare flens en de opschroefbare flens. Sommige merken gebruiken op hun espressomachine een combinatie van beide. In de meeste gevallen zijn deze flenzen gemaakt van gegoten messing, maar je ziet tegenwoordig steeds vaker dat ze ook gemaakt zijn van geperst RVS.

De inschroefflens is verkrijgbaar in 2 maten een 1”1/4 en een 1” flens. Deze maat is de buitendiameter van de schroefdraad op het verwarmingselement. Voor het 1” verwarmingselement heb je een platte pakking nodig met een buitendiameter van 41/42 mm en een binnendiameter van 33 mm. Voor het 1”1/4 verwarmingselement heb je een pakking nodig met een buitendiameter van 53/54mm en een binnendiameter van 42/42mm. Dit type verwarmingselement wordt gebruikt bij commerciële en huishoudelijke espressomachines. Bij commerciële merken vindt u dit model op La Marzocco, San Remo en La Carimali. Op huishoudelijke espressomachines vind je ze op Vibiemme, Rocket, ECM en Isomac.

De bolt-on flens is het meest gebruikte type flens op espressomachines. Deze flens wordt met 2/6 bouten aan een uiteinde van de ketel vastgeschroefd. Dit patroon hangt af van het merk waar het voor is, aangezien sommige merken hun eigen flensstijl hebben. Zo hebben de verwarmingselementen op Nuova Simonelli en Victoria Arduino espressomachines een unieke vorm, waarvoor 6 bouten nodig zijn. Een ander merk met een unieke vorm zijn de elementen op La Cimbali espressomachines. Deze hebben een asymmetrische flens met 6 boutgaten. Deze elementen zijn ook terug te vinden op andere merken zoals Casadio en sommige Faema machines.

Andere vormen van verwarmingselementen zijn driehoekig, ovaal, vierkant of een geïntegreerd verwarmingselement in een ketel of flens. Maar het meest voorkomende model is het ovaal model met 2 boutgaten.

De lengte

Als je een verwarmingselement hebt dat te lang is voor je cv-ketel, past het niet. Om die reden moet u altijd de lengte van de verwarmingselementen opmeten. Dit wordt gemeten vanaf het uiteinde helemaal tot aan de binnenkant van de flens. Er kunnen kleine verschillen zijn tussen de opgegeven lengte en de geproduceerde lengte.

 

 

Het wattage

Hoeveel watt je nodig hebt voor je espressomachine hangt af van verschillende wensen. Is het een element voor een water/stoomboiler, zetgroep of voor een kopjes warmhoudplaat. Voor een water- en stoomboiler heb je veel meer wattage nodig dan voor een zetgroepboiler.

Naast dat het ook afhangt van hoeveel zetgroepen de espressomachine heeft, gezien het volume op een 1-groeps koffiemachine een stuk minder is dan op een 4-groeps koffiemachine. Een ander ding is hoe snel het verwarmingselement de ketel moet opwarmen. Als je een bar met een hoog volume hebt, kan het handig zijn om een espressomachine met een hogere capaciteit te hebben.

De spanning

Een van de belangrijkste dingen is de spanning van het verwarmingselement. Verwarmingselementen voor espressomachines zijn er in 3 soorten, 110V 220/230V en 380/400V. De 110V en 220/230V zijn enkelfasige voedingen. Waarbij de 380/400V een 3 fase voeding is. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij verwarmingselementen die een grote capaciteit hebben.

close

Sign up for newsletter

Get exclusive deals you wont find anywhere else straight to your inbox!

Follow us