real time web analytics
×

SHOPPING FROM

Ketel

De boiler van een espressomachine heeft meerdere functies. Traditioneel werden ketels gemaakt van koper en werden ze gebruikt om heet water, stoom en warmtewater te leveren dat werd gebruikt bij het zetgroep.

In de meeste gevallen zit er maar 1 boiler in een espressomachine, maar nu zie je vaak espressomachines met een centrale stoomketel en een HX boiler, in sommige gevallen komt het voor dat elke zetgroep een aparte ketel heeft. Ook de materialen zijn veranderd, traditioneel werden ketels altijd gemaakt van koper en messing. Maar je ziet tegenwoordig wel steeds meer roestvrijstalen boilers in espressomachines worden gebruikt.

In het verleden waren de boilers van espresso machine aan een kant open, waardoor je makkelijk bij debinnenkant kon. Daarvoor had je een ketelflens met afdichtingen. maar tegenwoordig zie je vrijwel compleet gesloten boilers, welke enkel een opening hebben voor het verwarmingselement

Je hebt onderdelen zoals het veiligheidsventiel, de laatste veiligheidsvoorziening van je espressomachine. In het geval dat de druk te hoog wordt in de ketel zal deze klep zich openen om de druk van de ketel te halen. De vacuümklep op de ketel wordt gebruikt om "nep" lucht in de ketel te laten ontsnappen terwijl deze aan het verwarmen is. Deze klep sluit zodra de druk in de ketel hoog genoeg is.

close

Sign up for newsletter

Get exclusive deals you wont find anywhere else straight to your inbox!

Follow us